Hjem   Kalender   Ferie   Juleferie

Når er det juleferie?

Juleferien 2018 begynner i uke 51 de aller fleste steder. Siste skoledag før jul er fredag 21. desember på de fleste skoler.

Illustration image

Rist forsiktig på julegavene!

Rist forsiktig på julegavene hvis du vil gjette hva du får.

©iStockphoto.com/Sean Locke

Skoleruta 2018-2019 | Skoleruta 2019-2020

Julaften 2018 faller på en mandag, så juleferien starter i uke 51, og første arbeids- og skoledag etter jul er rundt onsdag 2. januar 2019.

Helligdager julen 2018:

Skolens juleferie

Norske skoler stenger i ca. to uker i desember/januar i forbindelse med feiring av jul og nyttår. Siste skoledag før juleferien er rundt 20. desember, og første skoledag etter ferien er vanligvis den første virkedagen etter nyttår, i den første uka i januar.

Mange skoler legger planleggingsdager like etter ferien, slik at elevene har fri noen dager lenger. Sjekk den lokale skolens nettsider for å være helt sikker.

SFO åpen i romjulen

I juleferien er skolefritidsordningen (SFO) åpen på vanlige virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdager eller lørdag/søndag, men stenger gjerne tidlig, f. eks kl. 12.00 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie i barnehagen

I juleferien er barnehagen åpen på de vanlige virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdag, lørdag eller søndag, men de stenger tidlig, gjerne kl. 12.00 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie for arbeidstakere

Mange arbeidstakere har fri eller halv arbeidsdag på julaften 24. desember og nyttårsaften 31. desember, men disse er ikke offisielle helligdager.

Åpningstider julaften og nyttårsaften

Butikker og en del kontorer er åpne om morgenen, men stenger tidlig, gjerne kl 12.00 eller 14.00. Dersom julaften faller på en søndag, er kontorer og butikker stengt som vanlig.

Nye åpningstider på Polet

Vinmonopolet er fremdeles stengt på julaften, men holder fra og med desember 2016 åpent på nyttårsaften, og har også åpent i romjula.

Fra og med påsken 2017 er Polet er også åpent på påskeaften og pinseaften . Åpningstidene for alkoholutsalg ble forandret etter en lovendring i 2015.

Tema: Skolerute, Ferie, Kalender, Helligdag

Kalender med helligdager

Reklame

Skoleruter & ferie

  1. Vinterferien
  2. Påskeferien
  3. Pinsen
  4. Sommerferien
  5. Fellesferien
  6. Høstferien
  7. Juleferien
  8. Inneklemte dager og langhelger
  9. Skoleåret 2018-2019
  10. Skoleåret 2019-2020

Skoleferier i Norge


Mer å lese

Skoleruter for Norge

Skoleruter og ferier for hele landet. Det er seks skoleferier hvert år samt en rekke helligdager og høytidsdager hvor alle har fri. mer

Når er advent?

Advent er ventetiden før jul, og starter første søndag i advent. I 2016 er første søndag i advent i november. mer

Hva er uke 53?

De fleste år er delt opp i 52 uker, men noen år har faktisk 53 uker. mer

Fullmånenes navn

Ifølge folkelig tradisjon har hver fullmåne sitt eget navn knyttet til menneskets forhold til naturen. Sevjemåne, Høstemåne og Høymåne er bare noen av dem. mer