Hjem   Kalender   Ferie   Juleferie

Når er det juleferie?

Juleferien 2020 begynner i uke 52 de aller fleste steder. Siste skoledag før jul er rundt mandag 21. eller tirsdag 22. desember på de fleste skoler.

Illustrasjon

Rist forsiktig på julegavene hvis du vil gjette hva du får.

©iStockphoto.com/Sean Locke

Helligdager julen 2020:

Julaften 2020 faller på en torsdag, så juleferien starter i uke 51. Siste skoledag før juleferien er rundt mandag 21. desember, mens første arbeids- og skoledag etter jul er rundt mandag 4. januar 2021.

Skolens juleferie

Skolene stenger i ca. to uker i desember/januar i forbindelse med feiring av jul og nyttår. Siste skoledag før juleferien er vandligvis rundt 20. desember, og første skoledag etter ferien er rundt den første virkedagen etter nyttår, i den første uka i januar. Det er ikke uvanlig at skolene legger inn en planleggingsdag rett etter nyttår, så sjekk skolens nettsider for å være helt sikker.

SFO åpen i romjulen

I juleferien er skolefritidsordningen (SFO) åpen på vanlige virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdager eller lørdag/søndag, men stenger gjerne tidlig, f. eks kl. 12.00 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie i barnehagen

I juleferien er barnehagen åpen på de vanlige virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdag, lørdag eller søndag, men de stenger tidlig, gjerne kl. 12.00 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie for arbeidstakere

Mange arbeidstakere har fri eller halv arbeidsdag på julaften 24. desember og nyttårsaften 31. desember, men disse er ikke offisielle helligdager.

Åpningstider julaften og nyttårsaften

Butikker og en del kontorer er åpne om morgenen, men stenger tidlig, gjerne kl 12.00 eller 14.00. Dersom julaften faller på en søndag, er kontorer og butikker stengt som vanlig.

Nye åpningstider på Polet

Vinmonopolet er fremdeles stengt på julaften, men er åpent på nyttårsaften, så sant den ikke faller på en søndag, og har også åpent på hverdagene i romjula.

Fra og med påsken 2017 har Polet også vært åpent på påskeaften og pinseaften. Åpningstidene for alkoholutsalg ble forandret etter en lovendring i 2015.

Tema: Skolerute, Ferie, Kalender, Helligdag