Hjem   Kalender   Ferie   Juleferie

Når er det juleferie?

Juleferien 2021 begynner i uke 51 de aller fleste steder. Siste skoledag før jul er rundt onsdag 22. desember på de fleste skoler.

Juletre ute, pyntet med lys, i Oslo, Norge.

Vi pynter med lys både ute og inne i juleferien. Her foran Stortinget.

©iStockphoto.com/Ekely

Helligdager julen 2021

Juleferie i skolen

Julaften 2021 faller på en fredag, så juleferien starter i uke 51. Siste skoledag før juleferien er rundt onsdag 22. desember, mens første arbeids- og skoledag etter jul er rundt mandag 3. januar 2022.

Normalt stenger skolene for juleferie rundt to uker i desember og januar. Siste skoledag før juleferien er vanligvis rundt 20. desember, og første skoledag etter ferien er rundt den første virkedagen etter nyttår, i den første uka i januar. Det er ikke uvanlig at skolene legger inn en planleggingsdag mandagen etter nyttår, så sjekk skolens nettsider for å være helt sikker.

SFO og barnehage åpen i romjulen

I juleferien er skolefritidsordningen (SFO) og barnehagen vanligvis åpen i virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdager. Som mange arbeidsplasser, kan også SFO og barnehage stenge tidlig på julaften og nyttårsaften.

Halv dag på julaften og nyttårsaften

Mange arbeidstakere har fri eller halv arbeidsdag på julaften 24. desember og nyttårsaften 31. desember, men disse er ikke offisielle helligdager.

Åpningstider julaften og nyttårsaften

Butikker og en del kontorer er åpne om morgenen, men stenger tidlig, gjerne kl 12.00 eller 14.00. Dersom julaften faller på en søndag, er kontorer og butikker stengt som vanlig.

Vinmonopolet er stengt på julaften, men er åpent på nyttårsaften, så sant den ikke faller på en søndag, og har også åpent på hverdagene i romjula.

Siden påsken 2017 har polet også vært åpent på påskeaften og pinseaften. Åpningstidene for alkoholutsalg ble forandret etter en lovendring i 2015.

Tema: Skolerute, Ferie, Kalender, Helligdag