Hjem   Kalender   Ferie   Juleferie

Når er det juleferie?

Juleferien 2019 begynner i uke 51 de aller fleste steder. Siste skoledag før jul er fredag 20. desember på de fleste skoler.

Illustrasjon

Rist forsiktig på julegavene!

Rist forsiktig på julegavene hvis du vil gjette hva du får.

©iStockphoto.com/Sean Locke

Julaften 2019 faller på en tirsdag, så juleferien starter i uke 51. Siste skoledag før juleferien er rundt fredag 20. desember, mens første arbeids- og skoledag etter jul er rundt torsdag 2. januar 2020.

Helligdager julen 2019:

Skolens juleferie

Norske skoler stenger i ca. to uker i desember/januar i forbindelse med feiring av jul og nyttår. Siste skoledag før juleferien er vandligvis rundt 20. desember, og første skoledag etter ferien er rundt den første virkedagen etter nyttår, i den første uka i januar. Det er ikke uvanlig at skolene legger inn en planleggingsdag rett etter nyttår, så sjekk skolens nettsider for å være helt sikker.

SFO åpen i romjulen

I juleferien er skolefritidsordningen (SFO) åpen på vanlige virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdager eller lørdag/søndag, men stenger gjerne tidlig, f. eks kl. 12.00 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie i barnehagen

I juleferien er barnehagen åpen på de vanlige virkedagene – altså de dagene som ikke er helligdag, lørdag eller søndag, men de stenger tidlig, gjerne kl. 12.00 på julaften og nyttårsaften.

Juleferie for arbeidstakere

Mange arbeidstakere har fri eller halv arbeidsdag på julaften 24. desember og nyttårsaften 31. desember, men disse er ikke offisielle helligdager.

Åpningstider julaften og nyttårsaften

Butikker og en del kontorer er åpne om morgenen, men stenger tidlig, gjerne kl 12.00 eller 14.00. Dersom julaften faller på en søndag, er kontorer og butikker stengt som vanlig.

Nye åpningstider på Polet

Vinmonopolet er fremdeles stengt på julaften, men holder fra og med desember 2016 åpent på nyttårsaften, og har også åpent i romjula.

Fra og med påsken 2017 har Polet holdt åpent på påskeaften og pinseaften . Åpningstidene for alkoholutsalg ble forandret etter en lovendring i 2015.

Tema: Skolerute, Ferie, Kalender, Helligdag


Reklame

Kalender med helligdager

Mer å lese

Tre unge jenter samler påskeegg i en eng av påskeliljer.

Når er påsken?

Her finner du datoer for skolens påskeferie og alle helligdagene i den stille uka. Visste du at datoen for påske henger sammen med fullmånen og vårjevndøgn? mer

En smilende ung kvinne ligger på gresset med tusenfryd i håret og myser mot sola.

Inneklemte dager

Sjekk hvilke inneklemte dager du kan bruke for å lage langhelger eller utvide påsken eller juleferien. mer

Nærbilde av pinseliljer

Når er pinsen?

Pinsen er en tre dagers langhelg fordi andre pinsedag alltid faller på en mandag. mer