Hjem   Sol & Måne   Tips for å se

Hvordan kan jeg se stjerneskudd?

Meteorskurer, eller stjerneskudd, er universets eget fyrverkeri. Metorsvermene er synlige med jevne mellomrom og her får du tips om hvordan du best får øye på dem.

A man's silhouette with the milky way and a meteor in the backdrop.

HImmelen må være mørk for å se stjerneskudd

©iStockphoto.com/MarcoRof

Når er neste meteorsverm?

Meteorregn går i bane rundt sola og det er mange å velge mellom hvert år. Bruk vår Meteorsverm-kalender for å se når og hvor stjerneskudd vil regne på din nattehimmel.

Når kan man se stjerneskudd?

De årlige meteorsvermene er ofte aktive over mange dager, noen varer i flere uker. Best sjanse til å se dem, har du de nettene meteroregnet når sin maksimum aktivitet. Bruk vårt interaktive meteor-kart for å se akkurat når og hvor på himmelen du har best sjanse til å se meteorer.

Hvordan kan jeg se meteorer?

Du trenger ikke spesielt utstyr eller særlige ferdigheter for å se stjerneskudd. Alt du virkelig trenger for å se et meteorregn er klar himmel, litt tålmodighet og vårt interaktive meteor-kart. Tipsene nedenfor kan bidra til at du får mest mulig ut av din meteorjakt.

  • Finn et sted borte fra byens lys. Det kan ta øynene rundt 15 til 20 minutter å bli vant til mørket.
  • Kle deg etter været og ta med deg en campingstol eller et teppe å ligge på.
  • Åpne vårt interaktive meteor-kart (animasjonen øverst på siden) på mobilen og hold mobilen opp mot himmelen. Følg den røde pilen til du ser en sirkel som markerer hvor meteorene kommer fra (radianten). Legg mobilen fra deg og se opp. God meteor-jakt!

Tema: Astronomi, Meteorer