Hjem   Info   GeoNames

GeoNames hos timeanddate.no

Med GeoNames kan du finne millioner av steder i hele verden på timeanddate.no.

Illustrasjon

GeoNames er en åpen geografidatabase der alle kan legge inn sitt sted.

I tillegg til de over 5000 stedene som allerede finnes i vår egen database kan du nå finne lokal tid, soloppgang, solnedgang, værmelding og mye mer på seks millioner nye steder, fra GeoNames-databasen.

Millioner av steder

GeoNames er en åpen geografidatabase der alle kan legge inn sitt sted. Ved å bruke informasjonen fra databasen i kombinasjon med våre tjenester så kan vi tilby enda mer lokal informasjon for “ditt” sted.

Astronomitjenestene våre, inkludert soloppgang og solnedgang, når månen står opp og ned og formørkelser er regnet ut til det stedet du velger i GeoNames. Det er likevel noen begrensninger i tjenesten:

  • Været går til det nærmeste meldings- eller målepunktet.
  • Flyplassinformasjonen går til nærmeste flyplass innenfor landet stedet er i.

Stedsnavn

Fordi hvem som helst kan manuelt legge til og redigere lokasjonene i GeoNames databasen, så kan noen problemer oppstå:

  • Det kan være flere steder med samme navn. Du kan sjekke hvor stedet er på kartet, eller se på lengde- og breddegraden for å være sikker på at det er det stedet du leter etter.
  • Veldig små plasser kan ha samme navn som større byer. Stedene kan være et annet sted i landet, eller kanskje i et annet land. Sjekk kartet, eller lengde- og breddegraden for å være sikker på at det er det stedet du leter etter.

Personlig verdensur og hjemby

GeoNames er fremdeles under utvikling i nettstedet, så det kan være begrensninger i bruk på noen av våre tjenester. Dette inkluderer å legge til stedsnavn fra GeoNames som din “hjemby” og i ditt personlige verdensur.

Vi legger enda steder til manuelt i databasen vår. Disse brukes fremdeles i alle våre tjenester, på tvers av nettstedet. Vi støtter ikke GeoNames i appene våre.

Send oss gjerne kommentarer, spørsmål, tips eller forslag om innhold du ønsker på timeanddate.no, enten via vårt kontaktskjema eller på epost til kontakt@timeanddate.no.